MENU

KDV Groepen

Het KDV bestaat uit 3 groepen;

Baby/dreumesgroep 0-2 jaar 
max 8 kinderen

Baby/dreumesgroep 0-2 jaar
max 11 kinderen

Peutergroep 2-4 jaar
max 15 kinderen

KDV

Baby/dreumesgroep

De inrichting en het spelmateriaal in deze groep is met name gericht op de zintuiglijke ontwikkeling. De pedagogisch medewerksters zullen o.a. praten, boekjes lezen en liedjes zingen met het kind voor o.a. de taalontwikkeling en het gevoel van “gezellig samenzijn”.

Lichamelijk contact is minstens zo belangrijk voor een klein kind. De pedagogisch medewerksters zullen de baby/dreumes met liefde knuffelen en wiegen om een veilig en vertrouwd gevoel te ontwikkelen. Uiteraard vragen wij u bij inschrijving en tijdens het intake gesprek naar bijzonderheden en het dagritme van uw kind, zodat wij hierop in kunnen spelen.

Wat neemt u mee?

Voor deze groep geldt; geeft u een setje schone kleding (o.a. rompertje, broekje, shirtje) en evt. een pyjama en slofjes mee. Daarnaast eventueel nog medicijnen (hier dient u een medische verklaring voor in te vullen) en speciale voedingsmiddelen (dieetvoeding i.v.m. allergie, borstvoeding). Denkt u eventueel aan zijn/haar eigen knuffel/speen voor het slapen gaan?

Controleert u de setjes regelmatig want voor dat je het weet past het al niet meer. Ook is het handig om de kleding e.d. te merken. Voor de rest (luiers, tandenborstel, eten en drinken, flessen,etc.) wordt gezorgd en is bij de prijs inbegrepen. Indien u wilt kunt u een eigen flesje meebrengen dat op Flexikids blijft staan.Omstreeks tussen 16:30 en 17:00 uur geven wij uw kind wanneer u dit wilt een avondmaaltijd (Olvarit). In dit half uurtje kunt u uw kind niet ophalen, ook niet wanneer uw kind niet mee-eet. Dit om de rust tijdens de maaltijd te waarborgen.

Peutergroep

Deze groep is afgestemd op de ontwikkelingsfasen die passen bij de peuterleeftijd; het wil o.a. ontdekken, uitproberen, zelfbesef en wilskracht ontwikkelen.Naast het vrije spel worden er gerichte activiteiten ondernomen die aansluiten bij het ontwikkelingsniveau, de interesse en mogelijkheden van de kinderen, zowel als groep maar ook individueel. 

Het VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) programma Uk & Puk, gesprekjes voeren, voorlezen, knutselen, (buiten)spelen en liedjes zingen behoren tot de dagelijkse bezigheden. Dit gebeurt n.a.v. onze eigen thema’s gecombineerd met thema's van Uk & Puk, seizoenen en feesten.

De kinderen die behoefte hebben aan een middagslaapje kunnen uiteraard eventjes lekker naar bed. Denkt u eventueel aan zijn/haar eigen knuffel/speen? De kinderen die niet meer hoeven te slapen gaan een rustige activiteit doen, met de 3-jarige kinderen worden activiteiten gedaan die passen bij de voorbereiding op de basisschool. 

Wat neemt u mee?

Wanneer uw kind erg vies is geworden door bijvoorbeeld het buitenspelen of knoeien wordt het door de medewerksters omgekleed.

Voor deze groep geldt daarom ook: geeft u een setje schone kleding (o,.a. een broekje, shirtje, pyama, sokken etc.) mee en vul deze regelmatig aan, evenals eventuele medicijnen (hier dient u een medische verklaring voor in te vullen) en speciale voedingsmiddelen (dieetvoeding i.v.m. allergie, vegetarische- of hallal-voeding etc.) Ieder kind krijgt een eigen mandje zodat u de persoonlijke spulletjes/kleding kunt laten liggen.Ook willen wij graag dat uw kind bij ons op stevige pantoffels/ binnenschoenen loopt die aan het einde van de dag bij Flexikids kunnen blijven staan. Kinderen zijn verplicht deze aan te trekken voor binnenkomst. Dit voorkomt uitglijden. Voor de rest (luiers, eten en drinken etc.) wordt gezorgd.

Avondeten

Indien u dit wilt, kunt u uw kind bij ons mee laten eten. Dit kunt u op het inschrijfformulier aangeven. Mocht het incidenteel voorkomen dat u uw kind wilt laten mee eten, dan kunt u dit tot uiterlijk 16:00 uur door aan de medewerksters. Of uw kind wel of niet kan mee eten is wel afhankelijk van het aantal kinderen op die dag. Onze peuter en BSOmaaltijden worden verzorgd door Apetito. Dit bedrijf is gespecialiseerd in biologische, volledig verantwoorde en aan strenge kwaliteitsregels onderhevige maaltijden voor de kinderopvang. En, het meest belangrijke, het smaakt ook nog eens ontzettend goed!

Wanneer uw kind bepaalde voeding niet mag (bijv. uit geloofsovertuiging, dieet etc.) kunt u dit bij de inschrijving  en het intakegesprek aangeven. Alle maaltijden zijn inbegrepen in de prijs, behalve de Apetitomaaltijd en speciale voeding (bijv. hypoallergene voeding / “hallal”producten etc.). Dit laatste kunt u dit zelf mee te brengen. De peuters eten samen met de kinderen van de BSO tussen 18-18.30 uur.Om de rust tijdens de maaltijd te waarborgen vragen wij u uw kind niet in deze tijd op te halen. 

Wenperiode en mentor

De wenperiode is voor zowel het kind als de ouders en de medewerksters erg belangrijk. Na een periode van gemiddeld(!) 2 tot 4 weken voelen de meeste kinderen zich al aardig thuis in de nieuwe situatie. Flexikids hanteert een flexibel wenpatroon. Ieder kind is immers anders. Gemiddeld hanteren wij twee wenochtenden voorafgaand aan de ingangsdatum van het contract (ongeveer 1 á 2 weken hiervoor). Minimaal twee weken voordat het contract ingaat wordt u gebeld door één van de medewerksters van uw groep voor het inplannen van een intakegesprek. Deze medewerkster wordt over het algemeen ook de mentor van uw kind (zie voor meer info ons pedagogisch beleidsplan). Zodra de afspraak is gemaakt ontvangt u enkele formulieren en een huisreglement. De formulieren kunt u ingevuld mee naar het gesprek nemen. De medewerkster zal deze dan nog kort met u doornemen.

Eventuele vragen kunt u tijdens dit gesprek stellen. Ook neemt u nog even een kijkje op de groep. De eerste wenochtend is van 9:00-11:00 uur. De tweede ochtend kunt u uw kind het hele dagdeel brengen ( in principe van 7:00/08:00-13:00 uur). Mocht het zo zijn dat de twee wendagen niet voldoende zijn dan wordt in overleg met de leidinggevende naar een oplossing gezocht. Voor de BSO geldt dat uw kind een middag kan komen wennen, indien nodig twee middagen.

Gedurende deze wenperiode willen wij graag dat de ouders telefonisch bereikbaar zijn. Ook willen we graag dat u in de buurt bent. 

KDV